Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, διεξήχθησαν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, σε αθλήματα που επέλεξε ο σύλλογος διδασκόντων μετά από εισήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του κάθε σχολείου. Οι αθλητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με βίντεο σχετικής θεματολογίας.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, το ελληνικό Ράγκμπυ Λιγκ έδωσε δυναμικό παρών στο 3ο Λύκειο Κερατσινίου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μαζί με τον Τεχνικό Σύμβουλο Μάθιου Άσχιλλ, συμμετείχαν στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το άθλημα.
Προβλήθηκαν βίντεο από αγώνες και διαφημιστικό υλικό. Μέσα από συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, παρουσιάστηκαν οι βασικοί κανόνες, τα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές για αγόρια και κορίτσια. Οι μαθητές, χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν touch rugby league, με ζωντάνια και μεγάλο ενθουσιασμό για το νέο –γι αυτούς- άθλημα.
Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν τόσο μεγάλο που δεν ήθελαν να σταματήσουν το παιχνίδι, κάτι που μας ενθάρρυνε και μας προέτρεψε να συνεχίσουμε το σχεδιασμό για περισσότερες παρόμοιες δράσεις.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο διδασκόντων του 3ου Λυκείου Κερατσινίου καθώς και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Πάτρα Χατζηκωνσταντίνου και τον Διευθυντή κο Γεώργιο Μακρίδη που μας  έκαναν την τιμή να μας καλέσουν στο σχολείο τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στα παιδιά το ομορφότερο άθλημα του κόσμου: το Ράγκμπυ Λιγκ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου