Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Ράγκμπυ Λιγκ 2016-2017 : ΑΠΟ Άγιος Θωμάς Γουδίου – ΑΟ Καβάλα


Της Αλεξάνδρας Πατσοπούλου

Με την κυριαρχία του Άγιου Θωμά Γουδίου έγινε στις 23 Οκτωβρίου στο Καυτατζόγλειο η πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανάπτυξης rugby league της Τ.Ε.Ρ.Λ. – Ε.Ο.Μο.Π., με την επικράτηση του επί του Α.Ο. Καβάλας με σκορ 70 - 12.
Οι «Άγιοι», όπως αποκαλούνται από τους φιλάθλους τους, πήραν μία εύκολη νίκη και έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της Καβάλας έκαναν μία αξιόλογη προσπάθεια δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στο rugby league δεκατριών παικτών, μετά από τη συμμετοχή τους σε δύο τουρνουά εννέα παικτών (2015 και 2016). Οι «Άγιοι» έχοντας περισσότερη εμπειρία κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού από τα πρώτα μόλις λεπτά. Η φυσική τους κατάσταση καθώς και η δυναμικότητα των τάκλιν δεν έδωσαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους «μπλε» της Καβάλας.

«Είχαμε αρκετά κενά στην άμυνα, ειδικά στα wings», επεσήμανε ο Δημήτρης Κόλλιας, παίκτης της Καβάλας.  Τώρα, στόχος της ομάδας ως τον επόμενο αγώνα είναι η βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας, ώστε να έρθουν πιο κοντά στην επίτευξη της πρώτης τους νίκης. Η προπόνηση τους θα επικεντρωθεί στις πάσες, την άμυνα και τα τάκλιν ώστε να αποφύγουν τα ίδια λάθη και να επικρατήσουν ενάντια στην ομάδα του Πυρρίχιου Ασπροπύργου.

Για την ομάδα του Γουδίου, στόχος φυσικά είναι η διατήρηση του προβαδίσματος ως το τέλος του πρωταθλήματος και η διαρκής βελτίωση.
Στο σύνολο του ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από «αναγνωριστική» διάθεση, που επιβράδυνε το ρυθμό και είχε αρκετά λάθη. Ωστόσο είχε πολλές ωραίες φάσεις και πολύ δυναμικά τάκλιν που ενθουσίασαν τους αρκετούς φιλάθλους του ράγκμπυ λιγκ.  

Γήπεδο: Καυτατζόγλειο Α.Κ.
Διαιτητής: Μάθιου Άσχιλλ.
Επόπτες: εκπαιδευόμενοι της σχολής διαιτησίας ράγκμπυ λιγκ της ΕΟΜοΠ.
Συνθέσεις:

ΑΠΟ Άγιος Θωμάς Γουδίου: Κωνσταντίνος Ρούσσος – Αρχηγός, Αλέξανδρος Γκούμας, Νίκος Λειβαθινός, Μανόλης Γωνιωτάκης, Αρτέμης Πιτταράς, Βασίλης Καπούλας, Βασίλης Δοκουσλής, Σπύρος Μαντζάνας, Τάκης Βακιρτζής, Δημήτρης Γκάνος, Ιωάννης Κουφόπουλος, Χρήστος Αρκουμάνης, Παναγιώτης Καρεφίλης και Παναγιώτης Ξύγκος

ΑΟ Καβάλα: Κεσίδης Αλέξανδρος, Ασλάνογλου Γιώργος, Γούπας Γιώργος, Λαμπής Σωτήριος, Βλασταρίδης Ελευθέριος, Γιαγκούζης Θεόδωρος, Τσιάβος Κωνσταντίνος, Μπασάκος Γεώργιος, Ζουγιανός Νικόλαος, Κεσκίνης Νικόλαος, Σταμάτογλου Νικόλαος, Κούρτης Μιχαήλ, Κόλλιας Δημήτριος, Φουντούκος Ευάγγελος.
Σκόρερ:
Αγ.Θωμάς: Κωνσταντίνος Ρούσσος 26 πόντοι, Δοκουσλής 8, Βακιρτζής, Πιτταράς, Λειβαθινός, Αρκουμάνης, Καπούλας, Κουφόπουλος και Γκούμας 4.

Καβάλα: 1ο ημίχρονο: άγγιγμα - Δημήτριος-James Κόλλιας, μετατροπή - Κεσίδης Αλέξανδρος 2ο ημίχρονο: άγγιγμα - Κεσίδης Αλέξανδρος μετατροπή - Κεσίδης Αλέξανδρος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου