Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Έγραψαν ιστορία οι γυναίκες

Ιστορία έγραψαν οι ομάδες γυναικών του Πυρρίχιου Ασπροπύργου, του Προμηθέα Νίκαιας / Ρέντη και της Α.Ε.Κ. την Κυριακή 10 Ιουνίου στο γήπεδο Γκορυτσάς.
Για πρώτη φορά, τρεις γυναικείες ομάδες του ελληνικού ράγκμπυ λιγκ συμμετείχαν σε τουρνουά και πρόσφεραν θέαμα που έδωσε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Προμηθέας Νίκαιας / Ρέντη
Πυρρίχιος Ασπροπύργου

Α.Ε.Κ.
Οι αγώνες των γυναικών διεξήχθηκαν με τους κανόνες του Ράγκμπυ Αγγίγματος (Touch Rugby) και οι συμμετέχουσες με ενθουσιασμό "απέδειξαν" σε όλους πως μπορούν να τα καταφέρνουν εξίσου καλά με τους άντρες.
Στον πρώτο αγώνα, οι κοπέλες του Προμηθέα αντιμετώπισαν την Α.Ε.Κ.. Ήταν και για τις δύο ομάδες η πρώτη τους εμφάνιση, αν και η ομάδα του Προμηθέα συγκροτήθηκε πριν από μήνες, ενώ η ΑΕΚ πρόσφατα. Το ματς ήταν ανταγωνιστικό και με πάθος και από τις δύο πλευρές.
Ακολούθησε ο αγώνας μεταξύ Α.Ε.Κ. και Πυρρίχιου Ασπροπύργου. Οι παίκτριες του Πυρρίχιου, όντας οι πιο "παλιές" στο άθλημα καθώς παίζουν από το 2015, έπαιξαν με τις "νεότερες" σε ένα ματς που χαροποίησε τις αθλήτριες και τους προπονητές για την ποιότητά του.
Το τελευταίο ματς μεταξύ Πυρρίχιου και Προμηθέα, ήταν το πιο απαιτητικό και τεχνικά αρτιότερο.
Οι τρεις αυτοί αγώνες και το επίπεδο της συμμετοχής, μαζί με τη θέληση των αθλητριών και των Σωματείων του, έκαναν την Τεχνική Επιτροπή της ΕΟΜοΠ να αποφασίσει την ένταξη περισσότερων αγώνων γυναικών στο πρόγραμμα της περιόδου 2018-2019, κάτι που θα ωθήσει πολύ περισσότερο την ανάπτυξη και του γυναικείου ράγκμπυ λιγκ.
Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια και τους προπονητές τους.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου