Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΚΥΡΙΑΡΧΗ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ 13 ΠΑΙΚΤΩΝ


Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας της η ομάδα ράγκμπυ λιγκ της Α.Ε.Κ., την Κυριακή 3 Ιουνίου στο ματς της Νίκαιας, για το πρωτάθλημα ράγκμπυ λιγκ 13 παικτών.
Η ημέρα ήταν για πολλούς λόγους ιστορική.
Πρώτα απ’όλα γιατί ήταν το πεντηκοστό ματς ράγκμπυ λιγκ του Προμηθέα. Ήταν 7 Απριλίου του 2012 όταν ο Προμηθέας έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι ράγκμπυ λιγκ, εναντίον της –επίσης- «πρωτάρας»- Α.Ε.Κ. Κοκκινιάς. Έξι χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο, ο Προμηθέας έπαιξε το πεντηκοστό του ματς εναντίον μιας άλλης Α.Ε.Κ., της «Μάνας» Α.Ε.Κ..
Ιστορικό ήταν το ματς και για το γεγονός του ότι ολοκλήρωσε μια αγωνιστική περίοδο που για πρώτη φορά υπήρξαν δύο πρωταθλήματα: ένα 9ς και ένα ΧΙΙΙ.
Ιστορικό ήταν όμως το ματς επίσης, γιατί η Α.Ε.Κ., στην πρώτη της συμμετοχή στις διοργανώσεις της Ε.Ο.Μο.Π., κατέκτησε επάξια και τα δύο πρωταθλήματα, σε μια χρονιά με αρκετές ακόμα επιτυχίες για την «Ένωση» σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ και ποδόσφαιρο σάλας.

Ο αγώνας, αν και έγινε στη Νίκαια, είχε τυπικά γηπεδούχο την Α.Ε.Κ..
Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ πέτυχε επτά αγγίγματα και πέντε μετατροπές, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους Νικαιώτες. Καλδέρης, Μπίμπας, Λοτζ και Κλείτσας, ήταν οι σκόρερ.
Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε ελπιδοφόρα για τον Προμηθέα, με τον Αντελέκε να πετυχαίνει άγγιγμα, μειώνοντας σε 38-4.
Η συνέχεια όμως ήταν και πάλι για την ΑΕΚ. Με έξι σερί αγγίγματα και μία μετατροπή, με πρωταγωνιστές Ραυτόπουλο, Γκούμα και Καρεφίλη, έκαναν το τελικό 64-4, φέρνοντας τη νίκη στην ομάδα που συνέχισε το πανηγύρι στα αποδυτήρια.
Ο αγώνας τελείωσε με τις δύο ομάδες στο «τούνελ» της αλληλοαναγνώρισης της προσπάθειας. Οι παίκτες και των δύο ομάδων, έδειξαν αθλητικό πνεύμα και υποσχέσεις για καλύτερο μέλλον στο άθλημα.
Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Τσαγκάνης, ενώ οι θεατές έφτασαν και πάλι τους 100 περίπου.
Α.Ε.Κ.: Κλείτσας, Πλουμής, Καλδέρης, Μπίμπας, Λοτζ, Τριανταφύλλου, Ραυτόπουλος, Καρεφίλης, Ζάχος, Λειβαθινός, Προβελέγγιος, Πόουπ, Κιλίμπας, Γκούμας.
Προμηθέας: Πιπιλιός, Κουλούβαρδης, Χουλιάρας, Δημακόπουλος, Αντελέκε, Καλογερόπουλος, Παπαδόπουλος, Αλ Νεμίρ, Αργυρίου, Νικεδήμα, Βασς, Φραγκόπουλος, Συννεφόπουλος.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου