Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σχηματίστηκε και έκτη δικογραφία κατά της παράνομης δραστηριότητας των μη αναγνωρισμένων φορέων του ράγκμπυ λιγκ.




Από το καλοκαίρι του 2016 που αναγνωρίστηκε το άθλημα του ράγκμπυ λιγκ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ανατέθηκε η λειτουργία και ανάπτυξή του στην Ε.Ο.Μο.Π., η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, απεύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα, Συλλόγους και μεμονωμένα άτομα, να πλαισιώσουν τις δομές μας και να συμμετάσχουν στη δραστηριότητα του αθλήματος.
Η Επιτροπή Ράγκμπυ Λιγκ της Ε.Ο.Μο.Π. χωρίς αποκλεισμούς, δέχθηκε και στήριξε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό.
Στις διοργανώσεις ράγκμπυ λιγκ της Ε.Ο.Μο.Π. συμμετείχαν ως τώρα δέκα Σύλλογοι με τμήματα ανδρών, γυναικών και παίδων, συγκροτήθηκε Εθνική ομάδα η οποία συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες, πραγματοποιήθηκαν σχολές διαιτητών και σεμινάρια διαχειριστών, ενώ έγιναν και δράσεις προβολής και διάδοσης σε σχολεία.
Το ελληνικό ράγκμπυ λιγκ έχει πλέον σταθερές βάσεις εντός της φιλόξενης αθλητικής οικογένειας της Ε.Ο.Μο.Π..
Η πιο πάνω λειτουργία, στηρίχθηκε κυρίως στην αγάπη και το κέφι των στελεχών που επένδυσαν χρόνο και κόπο στην ανάπτυξη και στήριξη του αθλήματος. Στηρίχθηκε όμως και σε ένα νομικό πλαίσιο που ορίζει η Πολιτεία και οι Νόμοι του Κράτους.
Η Ε.Ο.Μο.Π. είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία, ελέγχεται διοικητικά και οικονομικά από τη Γ.Γ.Α. και εφαρμόζει τους σχετικούς Νόμους, Εγκυκλίους και αποφάσεις του Υφυπουργείου. Με τον τρόπο αυτό θωρακίζει αθλητές, προπονητές, διαιτητές, στελέχη και το ίδιο το άθλημα καθαυτό.
Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς μπροστά στον σφετερισμό και την αντιποίηση του τύπου, της ουσίας, αλλά και της έννοιας της Εθνικής Ομάδας και των Επίσημων Πρωταθλημάτων ράγκμπυ λιγκ, που κάποιοι προσπάθησαν να πράξουν. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς μπροστά στην παραπλάνηση του κοινού και των αθλουμένων.
Επιθυμούμε περισσότερο από τον καθένα, την άθληση των νέων και τη μύηση στο υπέροχο άθλημα του ράγκμπυ λιγκ. Ως θεματοφύλακές του όμως, έχουμε την ευθύνη της εφαρμογής των επιταγών της Νομιμότητας.
Προσπαθήσαμε αρκετές φορές να προσεγγίσουμε όσους δραστηριοποιούνται με το ράγκμπυ λιγκ εκτός Ομοσπονδίας. Ακόμα και την τελευταία στιγμή επιδιώξαμε επικοινωνία με τον επικεφαλής τους. Αντιμετωπίσαμε απροθυμία. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη μετά από αυτό ήταν μονόδρομος προκειμένου να υπερασπιστούμε αξίες, αρμοδιότητα και ευθύνη.
Μετά τους αγώνες της ψευδοεθνικής ομάδας και τους αγώνες με ομάδες του εξωτερικού, όλων χωρίς καμία νομιμοποίηση και εντελώς έξω από το πλαίσιο του αθλητικού νόμου 2725/99 όπως αυτός ισχύει τροποποιημένος μέχρι σήμερα, η Ε.Ο.Μο.Π., προσέφυγε στη δικαιοσύνη και σχηματίστηκε πλέον και η έκτη δικογραφία κατά των παρανομούντων. Ήδη οι Εισαγγελικές Αρχές κάνουν ανακρίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ερευνώντας τα στοιχεία.
Δυστυχώς, όσοι δεν συνειδητοποιήσουν έγκαιρα πως ο αθλητισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να λειτουργεί εκτός νόμου, όσοι δεν συνειδητοποιήσουν πως η συμμετοχή στην παρανομία είναι συνενοχή, θα βρεθούν άθελά τους μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Η Δικαιοσύνη αργεί, μα λειτουργεί και επιλαμβάνεται.
Ακόμα και τώρα, καλούμε όσους ασχολούνται με το άθλημα και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξή του, όσοι είναι αγνοί λάτρεις του ράγκμπυ λιγκ και δεν επιθυμούν να εξυπηρετήσουν εξωαθλητικές σκοπιμότητες, να ενταχθούν στην Ε.Ο.Μο.Π.. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και θα βρουν όχι μόνο ανοιχτές πόρτες, αλλά και φιλόξενη στέγη.
Ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει, όχι για να χωρίζει. Αξία είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη, όχι η διάσπαση και η πολεμική.
Ελάτε όλοι για να ενισχύσουμε την προσπάθεια διάδοσης ενός από τα πιο όμορφα ομαδικά αθλήματα στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου