Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΙΙΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΙΚΕΦΑΛΟ"


Συναρπαστικός αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο γήπεδο Νίκαιας, μεταξύ των ομάδων ράγκμπυ λιγκ του Προμηθέα Νίκαιας / Ρέντη και της Α.Ε.Κ..
Ήταν η τέταρτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ρ.Λ. ΧΙΙΙ που διοργανώνεται από την Ε.Ο.Μο.Π. και είναι υπό την αιγίδα της World Rugby League. Νικήτρια της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Α.Ε.Κ. η οποία ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι και κατέκτησε άξια τους δύο βαθμούς της νίκης.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο τρίτο λεπτό από τους φιλοξενούμενους όταν ο Δημήτρης Καλδέρης της ΑΕΚ πέτυχε άγγιγμα κάνοντας το 0-4. Οι γηπεδούχοι όμως, χρειάστηκαν μόλις ένα λεπτό για να ισοφαρίσουν σε 4-4 με τον (για μια ακόμα φορά) εκρηκτικό Τόμπι Αντελέκε.
Στο δέκατο λεπτό, και πάλι ο Καλδέρης της ΑΕΚ πέτυχε άγγιγμα που αυτή τη φορά μετατράπηκε, φτάνοντας το σκορ στο 4-10. Ο πολύ καλός (και σε αυτό τον αγώνα) Καλδέρης, εκμεταλλεύτηκε την καλή ψυχολογία της ομάδας του και το γεγονός του ότι ο Προμηθέας έπαιζε από το 12ο λεπτό με παίκτη λιγότερο (κίτρινη Γιαννημάρας, προσωρινή αποβολή 10 λεπτών) και πέτυχε άλλο ένα δύσκολο άγγιγμα στο 15ο λεπτό, φτάνοντας το σκορ στο 4-14. Οι γηπεδούχοι, ήταν αποφασισμένοι όμως να αντισταθούν σθεναρά. Αν και με 12 παίκτες, πείσμωσαν περισσότερο και στο 20ο λεπτό, ο 16χρονος Αριστοτέλης Αλ Νεμίρ, πέτυχε παλικαρίσιο άγγιγμα ανάμεσα στους κιτρινόμαυρους αμυντικούς (8-14).
Στο 24ο λεπτό, ήταν η σειρά του Ρούσσου για να αξιοποιήσει την υπεροχή της ομάδας του. Πέτυχε άγγιγμα και μετατροπή, προσθέτοντας έξι πόντους στην ΑΕΚ (8-20). Τον ακολούθησε στο 28’ο Τριανταφύλλου, ο οποίος έκανε το 8-24 (μετατράπηκε με εύστοχο γκολ σε 8-26). 
Ενώ η ΑΕΚ φαινόταν να έχει πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήρθε στο 34ο λεπτό η ολοκληρωτική καταστροφή για τον Προμηθέα. Ο Γιαννημάρας είδε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, αφήνοντας οριστικά την ομάδα του με λιγότερο παίκτη για το υπόλοιπο παιχνίδι.
Στο 37’ ο «Εύζωνας» Νίκος Λειβαθινός, έκανε άγγιγμα που μετατράπηκε (8-32).
Στις καθυστερήσεις το σκορ μεγάλωσε περισσότερο. Ο Τόμπι Αντελέκε, βρήκε τις δυνάμεις να ξεφύγει με μεγάλη επιδεξιότητα από την αντίπαλη άμυνα και να μειώσει σε 12-32 για τον Προμηθέα στο 40+1 λεπτό, ενώ ο Ρούσσος έκανε άγγιγμα και μετατροπή στο 40+6. Σκορ ημιχρόνου: 12-38.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον «δικέφαλο» ο οποίος ξεκούρασε μερικούς από τους παίκτες του, δίνοντας χρόνο και στους αναπληρωματικούς.
Η ΑΕΚ πέτυχε τέσσερα αγγίγματα και ισάριθμες μετατροπές στο β’ μέρος, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 12-56.
Η ΑΕΚ αναδείχθηκε σε πανάξια νικήτρια, δείχνοντας πως η σκληρή προπόνηση και το μείγμα παλιοί – νέοι αποδίδει καρπούς, ενώ ο Προμηθέας άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια καθώς με τόσο πείσμα και τέσσερεις παίκτες κάτω από τα 19, παίζοντας για 60 λεπτά με 12 παίκτες, δείχνει να έχει μέλλον.
Από την ΑΕΚ αξίζει να αναφερθούμε ειδικότερα στον Δημήτρη Καλδέρη που αναδεικνύεται σε έκπληξη του αθλήματος, καθώς λίγοι prop που προέρχονται από το union καταφέρνουν τέτοια καταπληκτική απόδοση και σταθερότητα. Επιπλέον, ο αρχηγός της Εθνικής Παναγιώτης Καρεφίλης (σκόραρε στο β’ ημίχρονο) παραμένει σταθερή αξιόπιστη δύναμη, ενώ ο Μιχάλης Κλείτσας γίνεται καλύτερος σε κάθε παιχνίδι.
Από τον Προμηθέα, όλοι βοηθούν αφάνταστα με το πάθος τους, όμως αξίζουν πολλά μπράβο στους «μικρούς» Αντελέκε, Πιπιλιό, Αλ Νεμίρ και Βασς που σε κάθε παιχνίδι είναι καλύτεροι και εντυπωσιάζουν όλους μας, αφήνοντας παρακαταθήκη για το μέλλον του ελληνικού ράγκμπυ λιγκ.

Θεατές: 100.
Διαιτητής: Βασίλης Τσαγκάνης.
Βοηθοί: Γαλάτεια Ρήγου, Άννα Διαμαντάτου.
Γραμματεία: Αντωνία Βοϊκλή.

Προμηθέας Νίκαιας/Ρέντη (Μάθιου Άσχιλλ): Γιάννης Πιπιλιός, Γιώργος Ξενίδης, Τόμπι Αντελέκε, Πέτρος Δημακόπουλος, Αντώνης Αλεξίου, Γιάννης Γιαννημάρας, Ιωνάθαν Παπαδόπουλος, Ιγνάτιος Ζούρος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Αριστοτέλης Αλ Νεμίρ, Στέφανος Βασς, Στάχυς Φραγκόπουλος, Μανώλης Μερεμέτης, Νίκος Συννεφόπουλος.
(βοηθοί: Γιάννης Δουλγκέρης, Γιάννης Αργυρίου).


Α.Ε.Κ. (Βασίλης Καπούλας): Γιάννης Ζάχος, Κώστας Ρούσσος, Νίκος Λειβαθηνός, Δημήτρης Καλδέρης, Παναγιώτης Καρεφίλης, Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Κιλίμπας, Στάθης Δανιήλογλου, Μιχάλης Κλείτσας, Σταύρος Παπασταύρου, Γιώργος Πλουμής, Σταύρος Μπίμπας, Ιορδάνης Τριανταφύλλου, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Σταμούλης Προβελέγγιος.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου