Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ


Ένας καταπληκτικός αγώνας Ράγκμπυ Λιγκ γυναικών διεξήχθη στο γήπεδο Χαϊκαλίου την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
Οι «πράσινες» του Αιόλου, αντιμετώπισαν τις «Αγίες» του Αγίου Θωμά Γουδίου σε ένα ιστορικό ματς.  Ήταν ο πρώτος αγώνας Ράγκμπυ Λιγκ γυναικών στην Πελοπόννησο. Οι μαχήτριες από την Πάτρα, μια από τις πρώτες γυναικείες ομάδες στην Ελλάδα, έπαιξαν πάρα πολύ καλά και νίκησαν τις Αθηναίες με σκορ 22-0.
Η ομορφιά του παιχνιδιού, ήταν αυτό που έμεινε στην καρδιά όλων όσων έπαιξαν και όλων όσων παρακολούθησαν ως θεατές.

Η γηπεδούχος ομάδα του Αίολου που έπαιζε για πρώτη φορά Ράγκμπυ με κανόνες Λιγκ, νίκησε τη νεοσύστατη γυναικεία ομάδα του Αγ. Θωμά, που ταξίδεψε πρώτη φορά εκτός έδρας! 


Οι πόντοι από αγγίγματα σημειώθηκαν στο 2ο, 5ο, 9ο, 13ο και 16ο λεπτό ενώ το τελευταίο άγγιγμα του παιχνιδιού συνοδεύτηκε και από επιτυχημένη μετατροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους 16 από τους 22 πόντους της ομάδας του Αίολου τους σκόραρε η Έφη Μάρκου! Τρία αγγίγματα πέτυχε η Έφη Μάρκου, ένα η Φωτεινή Σιαμέτη και ένα η Έστα Δαβίλα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στις δύο ομάδες που έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι με πάθος και θεαματικές φάσεις. 
 Πολλά συγχαρητήρια στις γηπεδούχους που αν και πολύ πιο έμπειρες, σεβάστηκαν τις κοπέλες από την Αθήνα και επέδειξαν ικανότητες, συνεργασία αλλά και αθλητικό πνεύμα. Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στις φιλοξενούμενες για την βελτίωση στο παιχνίδι τους, τη μαχητικότητα και την επιμονή τους, Αμφότερες οι ομάδες τίμησαν τα χρώματα των Συλλόγων τους.




Για την ομάδα του Αιόλου, έπαιξαν: Φωτεινή Σιαμέτη (αρχηγός), Έφη Χρυσανθακοπούλου, Έφη Μάρκου, Έστα Δαωίλα, Σοφία Κούκου, Ράνια Κούτσικου, Κατερίνα Γαλάνη, Αγγελική Δουλαβέρη, Τρισεύγενη Χρυσανθοπούλου. Προπονητής ο Σωτήρης Σκρέτας.
Για την ομάδα του Αγ. Θωμά με προπονητή τον Κωνσταντίνο Ρούσσο, αγωνίστηκαν οι: Λουκία Καφκιά (αρχηγός), Ζωή Μόραγλη, Ειρήνη Βούλτεψη, Ζωή Παπαγιαννοπούλου, Νανά Παπαδοπούλου, Λαμπρινή Παπαδοπούλου και Μαριάννα Πιτταρά, με τη στήριξη των Πατρινιών Φλορίντα Χαλίμη και Αθανασία Χρυσανθοπούλου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάθιου Άσχιλλ.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου