Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 διεξήχθη ένας ιστορικός αγώνας στο γήπεδο Χαϊκαλίου, κοντά στην Πάτρα. Ήταν ο πρώτος αγώνας Rugby League που παίχτηκε ποτέ στην Αχαϊκή γη.
Στο Χαϊκάλι, όλα έδειξαν πως η αγάπη για το άθλημα ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Η φιλοξενία ήταν υποδειγματική και οι άνθρωποι του Αιόλου, πραγματική ζεστή παρέα, επέδειξαν αθλητικό πολιτισμό εντός και εκτός γηπέδου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει καθόλου πως φέρθηκαν με «ευγένεια» απέναντι στους αντιπάλους τους του Αγίου Θωμά Γουδίου.
Ο αγώνας ήταν όσο δυνατός επέτρεπε ώστε να ενθουσιάσει όσους συμμετείχαν και όσους τον παρακολούθησαν (μεταξύ τους και πολλά παιδιά). Ήταν ένα από τα καλύτερα φετικά παιχνίδια Λιγκ.
Ο Αίολος, παρότι έπαιζε Rugby με κανόνες League για πρώτη φορά, προσαρμόστηκε γρήγορα και κατάφερε να σκοράρει 4 πόντους από άγγιγμα μόλις στο 25ο λεπτό. Ο Αγ. Θωμάς αντέδρασε άμεσα και πέτυχε να ισοφαρίσει το σκορ 3 λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι όμως σκόραραν για δεύτερη φορά στο 36ο λεπτό με άγγιγμα και μετατροπή   κάνοντας το σκορ 10-4. Οι "Άγιοι" ευτύχησαν με τη σειρά τους να σκοράρουν 6 πόντους στο 39ο λεπτό και να ισοφαρίσουν πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αίολος ξεκίνησε δυνατά και σκόραρε ακόμη 4 πόντους μόλις στο 3ο λεπτό του β' μέρους. Η απάντηση του Αγ. Θωμά όμως ήταν πάλι άμεση! Στο 6ο, στο 11ο και στο 15ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχε συνεχόμενα αγγίγματα τα οποία συνοδεύτηκαν από εύστοχες μετατροπές. Το σκορ σε αυτό το σημείο έγινε 28-14 υπέρ του Αγ. Θωμά. Η ομάδα της Πάτρας όμως δεν σταμάτησε την προσπάθεια και κατάφερε να σκοράρει άλλους 6 πόντους στο 64ο λεπτό και να μειώσει τη διαφορά. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 34-20 στο 70ο λεπτό μετά από άγγιγμα και ακόμη μία επιτυχημένη μετατροπή από τον αρχηγό των "Αγίων" Κωνσταντίνο Ρούσσο, ο οποίος σκόραρε συνολικά 14 πόντους με εξαιρετικό παιχνίδι. Ο ομογενής Βασίλης Δοκουσλής πρόσθεσε 8 πόντους σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού ενώ από 4 πόντους πρόσθεσαν οι Αρτέμης Πιτταράς, Ηλίας Γάτος και Ανδρέας Ψαράκης. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι υπόλοιποι παίχτες που αγωνίστηκαν για τον Αγ. Θωμά.
Διαιτητής: Μάθιου – Άλαν Άσχιλλ.
Από τον Αίολο ξεχώρισαν ο κορυφαίος Γιώργος Παπαγιάβης και ο Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Οι υπόλοιποι παίκτες του Αγ. Θωμά ήταν οι : Άλεκ Κύρλι Πόουπ, Νίκος Λειβαθινός, Πάνος Καλόγρης, Γιώργος Ζιάκας, Χρήστος Αρκουμάνης, Βασίλης Καπούλας, Σπύρος Κακαβούλης, Αντώνης Καφάζης, Παναγιώτης Καρεφίλης και Τούκι Αριμανά. Προπονητής του Αγ. Θωμά ήταν ο Γιάννης Ζάχος.
Ευχόμαστε και περισσότερα παιχνίδια με την ομάδα του Αιόλου. Οι ομάδες του Λιγκ και του Γιούνιον έχουν πολλά να μάθουν η μία από την άλλη και τίποτα να χωρίσουν.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου