Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

TO RUGBY LEAGUE ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μεγάλη μέρα για το ελληνικό ράγκμπυ λιγκ η 6η Δεκεμβρίου 2015 καθώς η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την πρώτη της διοργάνωση ράγκμπυ λιγκ.
Στο βοηθητικό του Καυτατζογλείου Σταδίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ διοργάνωσε τουρνουά εννέα παικτών (rugby league nines) με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων.
Άγιος Θωμάς Γουδίου και Πυρρίχιος Ασπροπύργου ήρθαν από την Αττική και από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν η τοπική ομάδα και η Α.Ο.Καβάλας/ Lions) που έπαιξαν για πρώτη φορά λιγκ.
Η «ανοιξιάτικη» καλοκαιρία, έμοιαζε να ταιριάζει στην υποδοχή του αθλήματος η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα του Αγίου Θωμά Γουδίου.

Ο πρώτος αγώνας αφορούσε τις ομάδες του Αγ.Θωμά και τον ΑΟΚ/Lions. Οι Μακεδόνες, παίζοντας για πρώτη φορά αυτόν τον κώδικα, δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Αθηναίους αν και έπαιξαν πάρα πολύ καλά και η ήττα με 10-0 δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα του αγώνα. Ξεχώρισαν οι δυο διεθνείς, Κώστας Ρούσσος για τον Αγ.Θωμά και Αλέξανδρος Κεσίδης για την ομάδα του ΑΟΚ/Lions.

Ακολούθησε ο αγώνας Πυρρίχιος Ασπροπύργου – Θεσσαλονίκη. Η εικόνα ήταν παρόμοια με τον πρώτο αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς με αρχηγό τον επίσης διεθνή Στάθη Παπαδόπουλο, δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στον κώδικα του λιγκ, απέναντι στον πιο έμπειρο σε αυτό Πυρρίχιο, των επίσης διεθνών Ζντάνοβ και Αρβανίτη. Ο Πυρρίχιος αν και βρήκε αντίσταση, επικράτησε καθαρά με 14-0.

Ο τρίτος αγώνας, βρήκε τους Θεσσαλονικείς πολύ πιο έμπειρους. Η ήττα από τον Άγιο Θωμά κρίθηκε σε λεπτομέρειες. Οι Αθηναίοι πέτυχαν τελικά να νικήσουν οριακά με 8-6.

Ομοίως πιο έμπειροι εμφανίστηκαν οι παίκτες του ΑΟΚ/Lions απέναντι στον Πυρρίχιο. Όμως ο Πυρρίχιος ήταν και πολύ πιο αποφασισμένος να διεκδικήσει το τρόπαιο. Κυριάρχησε με σκορ 14-4.
Στον προτελευταίο αγώνα αναμετρήθηκαν οι συντοπίτες ΑΟΚ/Lions και Θεσσαλονίκη. Παίχτηκε πολύ ελεύθερο παιχνίδι και με ωραίο θέαμα. Το τελικό σκορ ήταν 16-16 και οι δύο ομάδες εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα για την πρώτη τους συμμετοχή σε τουρνουά λιγκ.

Ο τελευταίος αγώνας ήταν αυτός που έκρινε το Κύπελλο καθώς Πυρρίχιος και Αγ.Θωμάς ήταν ισόβαθμοι.
Το πρώτο ημίχρονη ήταν μοιρασμένο και μέχρι τα μέσα του δεύτερου, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το νικητή. Οι Πυρριχιστές, «χόρευαν» τους αντιπάλους τους μα και οι «άγιοι» δεν ήταν «άπιστοι» ως προς τη νίκη…..
Τελικά ένα άγγιγμα χώρισε τις δυο ομάδες και ο Άγιος Θωμάς κατέκτησε το «Θεσσαλονίκη Ρ.Λ. 9ς» με σκορ 10-6 απέναντι στον ισχυρό αντίπαλό του πανηγυρίζοντας ανάλογα.
Το κύπελλο σήκωσε ο αρχηγός και «ψυχή» της ομάδας, Κώστας Ρούσσος, ο οποίος ήταν και ο MVP του τουρνουά.
Την απονομή του Κυπέλλου έκανε το μέλος του Δ.Σ. του Φίλιππου Βέροιας κος Γρηγόρης Γεωργιάδης.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Καυτατζογλείου Σταδίου, μέλη της Διοίκησης του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, μέλη της Διοίκησης του ΧΚ Σελίου και στελέχη του αθλητισμού της Μακεδονίας με ευχές για ανάπτυξη του αθλήματος.
Διαιτητής ήταν ο Τάσος Πανταζίδης και το τουρνουά παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες:
Στον Άγιο Θωμά για την επιτυχία του, στους παίκτες για τον κόπο και τα έξοδα που κατέβαλαν για το ταξίδι και στον έφορο του Τμήματος Γιάννη Ζάχο για την τιτάνια προσπάθεια να πετύχει το εγχείρημα.
Στον Πυρρίχιο για την πολύ καλή αγωνιστική του παρουσία, στους παίκτες για τον κόπο και τα έξοδα που κατέβαλαν για το ταξίδι, στο μέλος του Δ.Σ. Ηλία Λαζαρίδη για την παρουσία και στήριξή του αλλά και τον Πρόεδρο κο Αποστολόπουλο και τη Γραμματέα κα Σαμψωνίδου για την ένθερμη στήριξη στην όλη προσπάθεια της ΕΟΡΛ.
Στην ομάδα του Α.Ο.Καβάλα/ Lions Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους, την προσπάθεια να στηρίξουν με ζέση το εγχείρημα και για το αθλητικό ήθος που επέδειξαν, όπως ταιριάζει σε παίκτες του ράγκμπυ.
Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που αφενός προσπάθησαν να στηρίξουν τη διοργάνωση, σεβόμενοι τον κόπο των συμπαικτών τους από την Αττική και παρά το πένθος της κοινότητας του ελληνικού ράγκμπυ γιούνιον και αφετέρου επέδειξαν εξαιρετικό πάθος αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες….. Επίσης, ήταν αυτοί που προετοίμασαν το γήπεδο για τη διοργάνωση.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ Κώστας Τζεβελέκος, έστειλε μήνυμα θερμής ευχαριστίας σε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας πως «ενωμένοι, μπορούμε να πάμε το άθλημά μας πιο ψηλά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου