Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο ΑΠΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αθήνα 19 Μαΐου 2015


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πήγασος Νέου Κόσμου, εκφράζει τη βαθιά δυσαρέσκειά του για το γεγονός του ότι χρησιμοποιήθηκε το όνομα του Συλλόγου για χάρη εξωαθλητικών σκοπιμοτήτων.
Η «είδηση» που διαβάσαμε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης όπου φορέας ομογενών από την Αυστραλία «ενημέρωσε» πως ο Σύλλογός μας αποχωρεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ, είναι πέρα για πέρα αναληθής.
Ο ΑΠΣ Πήγασος, είναι ένα Σωματείο με τριάντα χρόνια ιστορίας. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα ζητήματα της γειτονιάς του Νέου κόσμου και έχει δώσει κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες που συσπείρωσαν τους πολίτες. Έχει δραστηριότητα στο βόλεϋ, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το σόφτμπωλ και φυσικά, το ράγκμπυ λιγκ. Είναι το πρώτο εκ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας. Συμμετέχει στης διοργανώσεις της ΕΟΡΛ και της Επιτροπής που προηγήθηκε, από το 2012. Συμμετείχε σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας και στις φετινές αρχαιρεσίες εξελέγη ο Πρόεδρός του, στη θέση του Αντιπροέδρου της ΕΟΡΛ.
Επιπλέον, η ομάδα του Συλλόγου μας ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση της Βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, όντας η μόνο ομάδα χωρίς βαθμό ποινής.
Όπως είναι προφανές, δεν έχουμε κανένα λόγο να αποχωρήσουμε από την Ομοσπονδία. Το αντίθετο μάλιστα. Η πορεία της Ομοσπονδίας μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακή και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτό και σε όσους εξακολουθούν μέχρι τώρα να στηρίζουν. Τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, νέοι σύλλογοι σε Αττική και Επαρχία, εκπαίδευση προπονητών και διαιτητών, ανάπτυξη ακαδημιών, αξιοσημείωτη συμμετοχή σε τρεις Γενικές Συνελεύσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα των τριών τελευταίων χρόνων. Αυτά δεν ήρθαν μόνα τους. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και ικανότητες για να επιτευχθούν.
Όσοι σήμερα χρησιμοποιούν το όνομα του Πήγασου χωρίς της έγκριση του Συλλόγου, βλάπτουν τον Σύλλογο, το άθλημα του Ράγκμπυ Λιγκ και τη δημόσια εικόνα όλων μας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.
Στηρίζουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη του αθλήματος και καλούμε όλους όσοι το αγαπούν επίσης, να συνετιστούν και να πάψουν να βλάπτουν το Ράγκμπυ Λιγκ. 

                                                                      Με εκτίμηση

                                            Ο Πρόεδρος                ο Γενικός Γραμματέας

                                      Μιχάλης Αηδονίδης                Βασίλης Στακιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου