Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΑΕΚΚ / PYRRIHIOS TRIUMPHS OVER AEK KOKKINIAS


Πρώτη και θριαμβευτική νίκη για τον Πυρρίχιο Ασπροπύργου, σημειώθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου στο γήπεδο της Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο.
Οι Πόντιοι της Δυτικής Αττικής, αποδείχθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο για την ΑΕΚ Κοκκινιάς που αν και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε αγνώριστη και αδύναμη.
Η νίκη των Πυρριχιστών, ήταν η κατάληξη μιας εντυπωσιακά ανοδικής πορείας η οποία ξεκίνησε από τον πρώτο αγώνα και κορυφώθηκε χθες.
Ο Πυρρίχιος ήταν χάρμα οφθαλμών. Υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Μουζακίτη, οι παίκτες εφάρμοσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις οδηγίες και κατευθύνσεις, έπαιξαν με οργάνωση, συγκρότηση και αυτοκυριαρχία και υπήρξαν πανάξιοι νικητές.
Από το πρώτο λεπτό έγιναν ξεκάθαρες οι προθέσεις των γηπεδούχων.
Με διαρκή επίθεση, κατάφεραν άγγιγμα στο 4ο μόλις λεπτό με τον Λαυρ.Παπαδόπουλο το οποίο δεν μετατράπηκε. Οι δικέφαλοι της Κοκκινιάς προσπάθησαν να αντεπιτεθούν με μεγάλη αλλά ανοργάνωτη πίεση. Δεν κατάφεραν να σπάσουν την ισχυρή άμυνα όμως. Έτσι, στο 10' ο Θεοδ.. Καραγιαννίδης πέτυχε άγγιγμα που μετέτρεψε ο Κουζμίδης, κάνοντας το 10-0.
Στο 16' ο Καραγιαννίδης πέτυχε νέο άγγιγμα (16-0 με μετατροπή του Κουζμίδη) και 4 λεπτά μετά ο Παπασωτηρίου και ο Κουζμίδης έκαναν το 22-0.
Η ΑΕΚΚ προσπάθησε να αφυπνιστεί και να ανασυγκροτηθεί αλλά η απειρία την πλειονότητας των παικτών της δεν άφηνε περιθώριο για ελπίδες. Προσπάθησαν για 17 λεπτά, πάνω στη γραμμή, πίεσαν, αλλά οι παίκτες του Πυρρίχιου δεν παραιτήθηκαν ούτε μια στιγμή. Στο 37' ο Παν. Παπαδόπουλος πέτυχε το 26-0 (28-0 Κουζμίδης). Έτσι τελείωσε και το ημίχρονο.
Οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα είχαν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν.
Ο Πυρρίχιος όμως ήταν αποφασισμένος να κυριαρχήσει και στο β' μέρος.
Στο 45' ο Παγάνογλου πέτυχε άγγιγμα (34-0 Κουζμίδης) και πριν προλάβουν οι της ΑΕΚΚ να το συνειδητοποιήσουν, δύο λεπτά μετά, ο Κουράσης και ο Κουζμίδης έκαναν το 40-0. Καταιγιστική ήταν και η συνέχεια. Στο 50 ο Γυριχίδης έκανε το 44-0 (46-0 ο Κουζμίδης) και στο 53' ο Πέτρος Λαζάρου και ο Κουζμίδης έκαναν το 52-0 για να ολοκληρώσει την ομοβροντία μετά από λίγο ο Γυριχίδης το 56-0.
Την τιμή της ΑΕΚΚ έσωσε ο Ιγνάτιος Ζούρος (στο πρώτο του παιχνίδι) και ο Γιώργος Σκαθίτης (πρώτο παιχνίδι μετά από ένα χρόνο απουσίας) στο 70ο λεπτό, όταν έκαναν το 56-6.
Το παιχνίδι όμως (και το πανηγύρι των γηπεδούχων) έκλεισαν ο Γιώργος και ο Γιάννης Ζντάνοβ, οριστικοποιώντας τη νίκη με σκορ 62-6.

Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στη νεανική ομάδα του Πυρρίχιου, του καμαριού του Ασπροπύργου που πανάξια κατέκτησε μια μεγάλη νίκη.
Παράλληλα προβληματισμός χρειάζεται για την ομάδα της ΑΕΚΚ που δεν έχει συγκρατήσει σχεδόν τίποτα από την αίγλη της αρχής του πρωταθλήματος.
Μοναδικά αρνητικά σημεία της συνάντησης, η αποχώρηση λόγω τραυματισμών του Γιώργου Σύτη στο 25' και του Βασίλη Βεντούρα στο 73' (η οποία άφησε την ΑΕΚΚ με 12 παίκτες για 7 λεπτά).

Διαιτητής ήταν ο Μάθιου Άσχιλλ.


ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (Μουζακίτης Χρήστος): Κουζμίδης Αλ., Γυριχίδης Ναπ., Αλεξανδρίσης Αναστ., Παπαδόπουλος Παν., Καραγιαννίδης Θεοδ., Ηλίας Ευ., Παπασωτηρίου Σωτ., Παπαδόπουλος Λαυρ., Λαζάρου Πετρ., Κουράσης Προκ., Νερούτσος Αριστοτ., Ηλίας Κων., Ζντάνοβ Γεωρ., Παγάνογλου Ιω., Ζντάνοβ Ιωαν., Χειμωνίδης Κων., Παπαγεωργίου Κων.

ΑΕΚ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ (Γιάννης Στεφανούλης): Σύτη Γιω., Γιαννημάρας Γιαν., Γιαννημάρας Δημ., Δουλγκέρης Γιαν., Σταματιάδης Παρ., Σοφιάς Γιαν., Τσαγκάνης Βασ., Κωστάκης Νικ., Ζούρος Ιγν., Καρεφίλης Παν., Σπετσιώτης Κυρ., Βεντούρας Βασ., Σπετσιώτης Κυρ., Αντριάν Αριμανανα Τούκι, Σκιαθίτης Ραφαήλ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου