Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«ΖΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ»

Τάσος Πανταζίδης και Μάθιου Άσχιλλ στο Βελιγράδι

Μέσα σε οκτώ ημέρες, ζήσαμε τις πιο ευτυχείς (ως τώρα) στιγμές του ελληνικού ράγκμπυ λιγκ. Μπορεί να τις σχεδιάζαμε εδώ και καιρό, μπορεί να τις προγραμματίζαμε, μπορεί να τις οργανώναμε, μπορεί να τις ονειρευόμασταν, αλλά τελικά είχαμε την ευτυχία και να τις ζήσουμε.
Το ελληνικό ράγκμπι λιγκ, μέσα σε οκτώ ημέρες, έκανε τρεις διεθνείς νίκες και κατέκτησε δύο τρόπαια.
Νικήσαμε με επιβλητικό τρόπο την Τσεχία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τη Σερβία.
Κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας και το Βαλκανικό Κύπελλο.
Νικήσαμε αντιπάλους που μας δόξασαν με την αξία τους.
Αναμένουμε στη συνέχεια και την αναρρίχηση στη διεθνή κατάταξη.
Οι στιγμές αυτές όμως, δεν ήρθαν τυχαία. Δεν ήρθαν απρόσμενα. Από τότε που ξεκινήσαμε το League στη Νίκαια και το Ρέντη το 2011, έγιναν ασταμάτητες προσπάθειες από αρκετούς ανθρώπους για να φτάσουμε ως εδώ.
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές της Εθνικής, τόσο τους ελλαδίτες, όσο και τους ομογενείς μας. Χωρίς τη δική τους προσπάθεια και αφοσίωση, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα.
Ακολούθως οφείλω να ευχαριστήσω τους πιο άμεσους συνεργάτες μου: τον Κώστα Τζεβελέκο Στυλιανό και τον Μάθιου Άσχιλλ που χάρη στην αυταπάρνησή τους και στη στήριξη που μου προσφέρουν, συγκροτήσαμε μια δυνατή ομάδα εργασίας.
Χρωστάμε πολλά και στη στήριξη του Λευτέρη Λυμπερόπουλου (εκδότη του Rugby League Review). Η Οργάνωσή τους στο Σύδνεϋ μας στηρίζει με εξεύρεση παικτών, με προβολή του έργου μας και με κάλυψη αρκετών από τα έξοδά μας, ειδικά με την κάλυψη των εξόδων της Εθνικής ομάδας.
Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πρέπει να ευχαριστήσω:

  • τους πρώτους μου παίκτες (Ιορδάνη Μπιλικαϊδη, Κώστα Μπιτζιλή, Γιώργο Σύτη, Μανώλη Λάγια, Δημήτρη Σκαφίδα) που χωρίς αυτούς δεν θα είχε ξεκινήσει τίποτα, 
  • όλους όσους αγωνίστηκαν στον Προμηθέα Ρέντη, ΑΕΚ Κοκκινιάς, Πήγασο Νέου Κόσμου και Νεάπολη Λακωνίας το 2012 και το 2013 στους πρώτους μας αγώνες φιλικούς και επίσημους, 
  • τους προπονητές των εννέα ομάδων μελών της Ομοσπονδίας μας που αφιλοκερδώς εργάζονται προετοιμάζοντας τους αθλητές, 
  • τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν στα δρώμενά μας, 
  • όσους και όσες συνέβαλαν στην ίδρυση της Ομοσπονδίας, μαζεύοντας αιτήσεις, συμβάλλοντας στα γραφειοκρατικά και προβάλλοντας τη δουλειά μας.
  • όλα τα παιδιά που ματώνουν στα γήπεδα κάθε βδομάδα για να διαδώσουν το League
Είναι πολλοί αυτοί που συνέβαλαν, περισσότεροι αυτοί που συμμετέχουν και παίζουν το ομορφότερο άθλημα του κόσμου: το Rugby League, αλλά και –πιστέψτε με- πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.
Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν αυτό το καταπληκτικό ταξίδι προς την καταξίωση, ένα μόλις βήμα του οποίου ήταν οι πρόσφατες επιτυχίες μας.

Τάσος Πανταζίδης
Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου