Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Σημαντικές επαφές στη Λωζάνη

Στη Λωζάνη της Ελβετίας βρέθηκε η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας του Ράγκμπυ Λιγκ, της World Rugby League.

Το προεδρείο του ΔΣ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της WRL και Πρόεδρο της ΕΟΜοΠ κο Τάσο Πανταζίδη, τον Αντιπρόεδρο κο Ίκραμ Μπατ (θρύλο του αγγλικού ράγκμπυ λιγκ και Πρόεδρο της BARA) και τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Ιταλικής Λίγκας ΡΛ κο Πιερλουίτζι Τζεντίλε συναντήθηκε με τους ιθύνοντες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παγκοσμίων Αθλητικών Ομοσπονδιών (GAISF / SportAccord) μετά από Πρόσκληση του Προέδρου κου Μπάουμαν και του Συμβουλίου.
Pierluigi Gentile, Τάσος Πανταζίδης, Ikram Butt
 Στη Λωζάνη πραγματοποιήθηκε workshop που αφορούσε τους αιτούντες για αναγνώριση από τον παγκόσμιο Οργανισμό. Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι της WRL μαζί με εκπροσώπους και άλλων παγκοσμίων Ομοσπονδιών που έχουν αιτηθεί αναγνώριση. Στη διαδικασία συμμετείχε με ερωτήσεις προς τη GAISF και ο πρόεδρος της WRL, διευκρινίζοντας θέματα που χρονίζουν στο άθλημά μας.
Το workshop ακολούθησε την επόμενη ημέρα συνάντηση one-to-one της Επιτροπής που εξετάζει τις αιτήσεις των νέων μελών με τους αιτούντες (της WRL συμπεριλαμβανομένης) όπου ανταλλάχθηκαν πληροφορίες και συζητήθηκε η διαδικασία αναγνώρισης.
Το διεθνές ράγκμπυ λιγκ προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να αναγνωριστεί χωρίς επιτυχία. Αυτό, κατατάσσει δυστυχώς το άθλημά μας στην ίδια μοίρα με άλλα μη αναγνωρισμένα διεθνώς αθλήματα. Η WRL ιδρύθηκε για να ενισχύσει μέσα από άλλο πρίσμα την προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση και είναι ικανοποιημένη από τη διαδικασία και τις συναντήσεις, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.
Mr. Baumann
Τα σημαντικότερα σημεία που αναδείχθηκαν είναι τα δύο του πρώτου σταδίου για αναγνώριση.
Το πρώτο, είναι η απουσία ή η ύπαρξη αντιδικίας περί της αυτονομίας του αθλήματος με άλλη αναγνωρισμένη Ομοσπονδία. Το Ράγκμπυ Λιγκ, βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση για πάνω από 100 χρόνια με το ράγκμπυ γιούνιον, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τη GAISF και προβάλλει αντιρρήσεις. Οι εκπρόσωποι της WRL πιστεύουν πως στον αθλητισμό δεν χωράνε αντιπαλότητες τέτοιου είδους και πως πρέπει να γίνει άλλου είδους –μη πολεμική- προσέγγιση από την πλευρά μας.
Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι η ύπαρξη σαράντα (40) Εθνικών Ομοσπονδιών Αναγνωρισμένων από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ή την ανώτατη αθλητική Αρχή της χώρας τους. Δυστυχώς, καμία παγκόσμια Ομοσπονδία του Ράγκμπυ Λιγκ δεν έχει καλύψει αυτό το στόχο. Αντιθέτως, υπάρχουν φορείς που ισχυρίζονται σε διάφορες χώρες πως εκπροσωπούν το άθλημα, ενώ δεν τους αναγνωρίζει κανείς αρμόδιος στη χώρα τους. Για παράδειγμα στην Ιταλία η LIRFL είναι αναγνωρισμένη από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας, ενώ στην Ελλάδα η ΕΟΜοΠ είναι αναγνωρισμένη για το ράγκμπυ λιγκ από τη ΓΓΑ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι αποδεκτές από τη GAISF. Δυστυχώς όμως και στις δύο χώρες που φέραμε ως παράδειγμα, δραστηριοποιούνται και άλλα νομικά πρόσωπα, χωρίς την αναγνώριση που ζητά η GAISF, δημιουργώντας σύγχυση στον κόσμο του αθλήματος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους και ο καθένας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διαδικασίας.
Το Προεδρείο της WRL εκφράζει την αισιοδοξία του για τη συνέχεια και έχει ήδη αποστείλει επιστολές σε διεθνείς φορείς του αθλήματός μας ώστε όλοι όσοι αληθινά ενδιαφέρονται, να δεχθούν τη χείρα φιλίας και συνεργασίας για το καλό του αθλήματος.

Meeting in MSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου