Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ – EPISKYROS RUGBY LEAGUE CUP


Το πρώτο “Κύπελλο Επίσκυρος” διεξήχθη στις 21 Μαίου 2017 στη Νίκαια Πειραιά.
Αντίπαλοι ήταν η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας και η Εθνική Ομάδα της Ιταλίας σε έναν αγώνα που γράφτηκε στην ιστορία μιας και ήταν ο πρώτος αγώνας υπό την αιγίδα της World Rugby League.
Η Ιταλία κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας την Ελλάδα με 56-0.
Η Εθνική ομάδα χωρίς πέντε βασικούς της παίχτες και με πολλά προβλήματα μέσα στο γήπεδο δεν μπόρεσε να εμποδίσει την Εθνική Ιταλίας να πετύχει την νίκη. Η Εθνική μας παρουσιάστηκε πιο αδύναμη απ' ότι στην Λ' Ακουίλα και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας της. Οι νέοι παίχτες προσπάθησαν και οι παλαιότεροι μετέφεραν την εμπειρία τους αλλά η Εθνική δεν είχε συνοχή και ήταν εμφανής η έλλειψη "δεσίματος" των παιχτών της. Οι Έλληνες διεθνείς πάλεψαν αλλά ήταν εμφανής η έλλειψη κοινών προπονήσεων που οδήγησε μοιραία σε πολλές ατομικές ενέργειες, χωρίς αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία, πολύ καλά προετοιμασμένη και έχοντας στις τάξεις της ημιεπαγγελματίες αθλητές, συνέχισε το σερί της (έχοντας νικήσει πέρυσι τη BARA στη Φλωρεντία και φέτος την Ελλάδα στη Λ'Ακουίλα) με συγκροτημένο παιχνίδι, που αν και δεν εντυπωσίασε, ήταν τόσο καλό όσο χρειαζόταν για να μην κινδυνέψει.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν το πιο δυνατό καθώς η υψηλή θερμοκρασία, κατέβαλε τις δυνάμεις των αθλητών στο β' μέρος. Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκε εκ των προτέρων η διενέργεια διακοπής 2 λεπτών ανά 20 λεπτά αγώνα, ώστε οι παίκτες να πιουν νερό και να ρίξουν νερό στο πρόσωπό τους.


Πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με τις σημαίες των δύο χωρών και τη σημαία της World Rugby League, να τις κρατούν κορίτσια του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου με παραδοσιακές φορεσιές, παιδιά του ΑΟ Προμηθέας, αλλά και προσφυγόπουλα που ζουν στην Αθήνα.
Ανάμεσα στις δύο ομάδες στάθηκαν οι τέσσερις διαιτητές και το προεδρείο της WRL.


Διαιτητές ήταν οι: Ρομπέρτο Ντ'Αμίκο (Ιταλία), Μάρκο Κοντινέντσα (Ιταλία), Βασίλης Τσαγκάνης (Ελλάδα) και Μανώλης Μερεμέτης (Ελλάδα).


Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Μάθιου Άσχιλλ): Διαμαντίδης Βασίλης, Ψαράκης Ανδρέας, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παγάνογλου Γιάννης, Καλογερόπουλος Δημήτρης, Ιλίας Κωνσταντίνος, Ρούσσος Κώστας, Καρεφίλης Παναγιώτης, Ασλάνογλου Γιώργος, Παπαδόπουλος Στάθης, Λειβαθινός Νίκος, Μπασάκος Γιώργος, Κεσκίνης Νίκος, Ρέρρης Κώστας, Γιαννημάρας Γιάννης, Ματζάνας Σπύρος, Χερουβής Κυριάκος.

Ιταλία (Ρικάρντο Μαρίνι): Ρουτζέρι Λούκα, Λίγκι Ελίας, Ελγασάνι Καμέλ, Ντι Φιόρε Λεονάρντο, Ιππόλιτι Αλεσσάντρο, Βαλέντι Τζιουζέπε, Μιστιτσέλι Μαρκο, Μπατίνι Αλέζιο, Ομπαλζάνο Λορέντσο, Μερκούριο Τσιανμάρκο, Μαντζίνι Μάρκο, Λαβίνι Ψριστιάνο, Σανταβένερε Αλμπέρτο, Λέτσε Μάρκο, Μαρίνο Ντάριο, Πίκι Αντρέα, Φατσίνο Βιντσέντσο.


Μετά τον αγώνα ακολούθησαν απονομές σε όλους τους παίκτες και τους συμμετέχοντες, από το προεδρείο της WRL, τους Αντιπροέδρους της ΕΟΜοΠ κκ Χέλμη Δημήτριο και Χαραλάμπου Γεώργιο, τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Ράγκμπυ Λιγκ και ΓΓ της ΕΟΜοΠ κο Τρομπούκη Βελισσάριο, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών / Διαιτητών της ΕΟΜοΠ κο Κωλέττη Ανδρέα και το μέλος της ΤΕΡΛ κο Αποστολόπουλο Χρήστο.

Το κύπελλο απένειμαν στους νικητές, ο Πρόεδρος της WRL και της ΕΟΜοΠ κος Αναστάσιος Πανταζίδης, ο αντιπρόεδρος της WRL και πρόεδρος της BARA κος Ίκραμ Μπάτ και ο ΓΓ της WRL και πρόεδρος της LIRFL κος Πιερλουίτζι Τζεντίλε.






















































































Φωτογραφίες: Νίκος Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου