Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη νέα κατάσταση στο Ράγκμπυ Λιγκ

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα

-          Γιατί δεν αναγνωρίστηκε η Ε.Ο.Ρ.Λ. και το άθλημα εντάχθηκε σε άλλη Ομοσπονδία;
-          Ο Αθλητικός Νόμος απαιτεί είκοσι Σωματεία με το άθλημα στη λειτουργία τους. Επιπλέον, σε 1-2 χρόνια θα πρέπει να φαίνεται πως τουλάχιστον δεκαέξι Σωματεία είναι ενεργά στο άθλημα. Η Ε.Ο.Ρ.Λ. έχει τυπικά, περίπου 36 Σωματεία – μέλη. Από αυτά, αν και υπάρχει η δεδηλωμένη πρόθεσή τους να αναπτύξουν το άθλημα, έχουν παίξει ράγκμπυ λιγκ λιγότερα από δεκατέσσερα (και πέντε από τα 14, μόνο μια φορά). Επιπλέον, πολλά από τα Σωματεία, είχαν γραφειοκρατικές ελλείψεις για τη διαδικασία αναγνώρισής τους. Έτσι, είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στις αλχημείες και στη διαύγεια. Είδαμε όμως πως την πάτησαν 7-8 Ομοσπονδίες στο πρόσφατο παρελθόν, όταν αποκαλύφθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματά τους και έχασαν την αυτονομία τους. Έτσι ζητήσαμε την ένταξή μας στην (αναγνωρισμένη) Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου.

-          Θα υπάρχει αυτονομία του Ράγκμπυ Λιγκ;
-          Ξεκάθαρα ναι! Στους κόλπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το άθλημα θα έχει χρόνο να αναπτυχθεί και να πατήσει γερά στα πόδια του. Το ράγκμπυ λιγκ διοικείται από «Τεχνική Επιτροπή»  στελεχωμένη από μέλη των Σωματείων του αθλήματος, η οποία θα έχει τον απόλυτο έλεγχο, τόσο της εγχώριας οργάνωσης, όσο και της διεθνούς εκπροσώπησης. Πρόεδρος είναι μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Μ.Π. αλλά την πλειοψηφία και τη διεθνή εκπροσώπηση, έχουν τα στελέχη του ράγκμπυ λιγκ.

-          Θα υπάρξει στο μέλλον αυτόνομη Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ;
-          Σύμφωνα με το Νόμο και σε συνεργασία με την Ε.Ο.Μ.Π., μόλις αναγνωριστούν από τη ΓΓΑ είκοσι ενεργά Σωματεία, θα συγκροτήσουν την αυτόνομη Ε.Ο.Ρ.Λ.

-          Η Ε.Ο.Ρ.Λ. ήταν νόμιμη μέχρι τώρα;
-          Η Ε.Ο.Ρ.Λ. ιδρύθηκε το 2013 και αναγνωρίστηκε ως Σωματείο από το Πρωτοδικείο. Έχει καταστατικό, μισθώνει έδρα, κατέχει Α.Φ.Μ., υποβάλει φορολογική δήλωση, έχει τα απαιτούμενα από τον Αστικό Κώδικα μέλη, πραγματοποιεί τις προβλεπόμενες συνελεύσεις, διοικείται από τα προβλεπόμενα όργανα κλπ. Είναι λοιπόν απόλυτα νόμιμο νομικό πρόσωπο. Σύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο, δικαιούμαστε να αιτηθούμε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση για να αποκτήσουμε σχέση με τη ΓΓΑ. Κάναμε τη σχετική αίτηση το 2014. Τότε μας ξεκαθάρισαν πως προτίθενται να μας εντάξουν στην καταρρέουσα Ε.Ο.Ρ.. Η προσπάθειά μας συνεχίστηκε με βασικό αντίπαλο την απίστευτη γραφειοκρατία. Έχουμε ανταλλάξει σειρά επιστολών με τη ΓΓΑ και το αίτημά μας είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Αυτή η κατάσταση μας οδήγησε στο να αιτηθούμε την ένταξή μας σε άλλη Ομοσπονδία.

-          Είναι νόμιμη η διεξαγωγή αγώνων εκτός Ομοσπονδίας;

-          Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να παίζουν οποιοδήποτε παιχνίδι. Ποδόσφαιρο 5Χ5 σε γηπεδάκια, μπασκετάκι στην αυλή, ρακέτες στην παραλία κλπ. Το να οργανώνουν «πρωταθλήματα» όπου αναδεικνύουν υποτιθέμενους «πρωταθλητές Ελλάδας» και να αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι κάποιου αθλήματος, προφανώς και είναι μη νόμιμο. Επιπλέον, για να διεξαχθεί οποιοσδήποτε κανονικός αγώνας, απαιτείται ένταξη σε κάποια Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία και άδεια από την Περιφέρεια. 

1 σχόλιο:

  1. Australia VS New Zealand 27 AUG 2016 South && Africa vs Argentina 27 AUG 2016

    Online live streaming Australia VS New Zealand and South Africa vs Argentina 27 AUG 2016

    Easily Watch On Your Mobile, Tab, PC, Iphone, or any device without buffering with 100% hd

    quality Live Rugby, Online Rugby

    ΑπάντησηΔιαγραφή