Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Δύναμη, πάθος και κοντινό αποτέλεσμα στον Ασπρόπυργο


Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Γκορυτσάς Ασπροπύργου ο αγώνας Α’ Εθνικής Rugby League «Πυρρίχιος» - «Πήγασος».
Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με αυτοπεποίθηση για τη νίκη, αλλά τελικά η εμπειρία ήταν που έκρινε το αποτέλεσμα.
Το σκορ άνοιξε στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Κώστας Φιλάτοβ πέτυχε άγγιγμα μετά από διαρκή πίεση της ομάδας του, κάνοντας το 4-0 (Μετατροπή σε 6-0 από τον Σαμλίδη).
Παρά το αρχικό άριστο ξεκίνημα όμως, οι φιλοξενούμενοι από τον Νέο Κόσμο ήταν που έδειξαν αποφασισμένοι και σταθεροί.
Στο 13ο λεπτό, ο Γιάννης Νάκε πέτυχε άγγιγμα που μετέτρεψε ο Στυλιανός, ισοφαρίζοντας σε 6-6.
Ακολούθωςμ στο 21ο λεπτό, ο Σακάι πέτυχε το δεύτερο άγγιγμα για τους «φτερωτούς», το ποίο μετέτρεψε πάλι ο Στυλιανός (6-12).
Η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στα χέρια των παικτών του Πήγασου, έδωσε την ευκαιρία στον (πολύ καλό)  Κώστα Ρούσσο να βρει κενό στην άμυνα των Ποντίων και με ταχύτητα να πετύχει παλικαρίσιο άγγιγμα στο 27ο λεπτό, κάνοντας το 6-16.  Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με ψυχολογική υπεροχή των φιλοξενούμενων.
Στο Β’ Ημίχρονο όμως, οι γηπεδούχοι, άνοιξαν τα «φτερά» του ποντιακού αετού και κυνήγησαν την ανατροπή.
Στο 43ο λεπτό, ο Σωτήρης Παπασωτηρίου πέτυχε άγγιγμα το οποίο χάρη στη μετατροπή από τον Σαμλίδη, έφτασε το σκορ στο  12-16.  Αυξήθηκε η πίεση προς την ισοφάριση, αλλά η απειρία οδήγησε σε αρκετές λάθος ατομικές επιλογές που τελικά εμπόδισαν την προοπτική της ανατροπής. Ίσως μάλιστα το άγγιγμα από τον Γκάνο στο 47ο λεπτό που έκανε το 12-20 (και μετέτρεψε σε 12-22 ο Στυλιανός) να ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι καθώς ανέκοψε τον ρυθμό των Πυρριχιστών. Ειδικά όταν ο Κώστας Ρούσσος ξανασκόραρε στο 58’, το ματς έδειξε να τελειώνει (12-28 με τον Στυλιανό).
Ο Πυρρίχιος προσπάθησε να διατηρήσει ελπίδες. Στο 60’, ο Λαυρέντης Παπαδόπουλος πέτυχε το 16-28 αλλά ο Πήγασος απάντησε άμεσα με εκτέλεση πέναλτυ. Σε καλό σημείο κοντά τη γραμμή των 30 μέτρων, ο Στυλιανός πέτυχε γκολ φτάνοντας τους 30 πόντους για την ομάδα του.
Ο Πυρρίχιος  φυσικά δεν παραδόθηκε. Στο 73ο λεπτό ο Φιλάτοβ διείσδυσε στην άμυνα των αντιπάλων και πέτυχε άγγιγμα (20-30) και στο 85’ ο Κώστας Ηλίας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με άγγιγμα που διαμόρφωσε το τελικό 24-30.
Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στις δύο ομάδες  για το πείσμα και την προσπάθειά τους. Τόσο στους νεοφώτιστους του «Πυρρίχιου» που μας εκπλήσσουν διαρκώς , όσο και στους παλιότερους του Πήγασου που συνεχίζουν με σταθερή ποιότητα και αθλητικό πνεύμα.
Θεατές: 100.
Διαιτητής: Δαρδαμάνης Άρης.
Α.Σ. Πυρρίχιος Ασπροπύργου (Χρήστος Μουζακίτης): Κουζμίδης Α., Κωνσταντινίδης Θ., Παπαδόπουλος Π., Χειμωνίδης Κ., Φιλάτοβ – Κοντόπουλος  Κ., Ηλίας Ε., Παπασωτηρίου Σ., Παπαδόπουλος Λ., Λαζάρου Π., Κουράσης Π., Σαμλίδης Η., Ζντάνοβ Ι., Ηλίας Κ., Μαυρογιάννης Μ., Παγάνογλου Ι., Γυριχίδης Ν., Ζντάνοβ Γ.

Α.Π.Σ. Πήγασος Ν. Κόσμου (Γιώργος Στυλιανός): Ρούσσος Κ., Ξύγκας Χ., Γκάνος Δ., Κολομβάκης Σ., Κανελλάκης Π., Στυλιανός Γ., Σακάι Ι., Μιχέλης Β., Νάκε Ι., Πιτταράς Α., Χολέβας Χ., Στεφανάτος Ν., Κουτσουρής Ι., Σωτηρόπουλος Ι., Παληογιάννης Γ., Λιάσκος Λ., Κογιανός Δ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου