Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ – ΔΙΕΘΝΗΣ ME LEAGUE & UNION / PANTELIS ARFARAS – GREEK LEAGUE & UNION INTERNATIONAL

Ο Παντελής Αρφαράς, μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας Rugby League στη Μάλτα, έγινε ο πρώτος έλληνας που έχει αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα της Εθνικής του Ράγκμπυ Λιγκ αλλά και του Ράγκμπυ Γιούνιον.
Ο 27χρονος Ροδίτης forward, έπαιξε επί 3 χρόνια στην Εθνική Union τόσο σε αγώνες 15, όσο και σε 7’s, από το 2008 έως και το 2010.
O Αρφαράς εναντίον του Λουξεμβούργου (Union)

Αλλά και στο League, ο Παντελής, δεν είναι πρωτάρης.
Αγωνίστηκε με την άτυπη ομάδα των ελλήνων ομογενών της Αυστραλίας, στο πανεπιστημιακό παγκόσμιο κύπελλο του 2008.
Το περασμένο Σάββατο στη Μάλτα, ο Παντελής συνέβαλε στη νίκη της Εθνικής μας ομάδας. Αφοσιωμένος στην προσφορά του και παθιασμένος με την πρόκληση, έδωσε υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.
 Ο Αρφαράς στη Μάλτα

Η προσαρμογή στο league ενός αθλητή που έχει εμπειρία κυρίως στο union, δεν είναι εύκολη.
Το league είναι πολύ πιο γρήγορο και δεν έχει scrum, rack, mall που κάνουν το παιχνίδι πιο στατικό. Έτσι, ένας prop που έχει συνηθίσει να παίζει για χρόνια union, δυσκολεύεται αφάνταστα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του league και συνήθως δεν τα καταφέρνει.
Αυτά όμως δεν αφορούν τον Παντελή. Ο Παντελής Αρφαράς, πάντα εντυπωσίαζε για την εκρηκτικότητα και την ταχύτητά του. Έτσι, αποδείχθηκε περισσότερο από κατάλληλος για το league.
Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στο «μαύρο διαμάντι» της Εθνικής και των Ιπποτών για την ιστορική του επιτυχία να αγωνιστεί και στις δυο εθνικές ομάδες.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου