Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ / NEAPOLI LAKONIA - 2nd DIVISION CHAMPIONS


Διακύμανση σκορ:
Το σκορ άνοιξε ο Στυλιανός Γιώργος διασπώντας με έξυπνο kick την άμυνα της Νεάπολης και κάνοντας ένα δύσκολo άγγιγμα με δύο αντιπάλους πάνω του. Την μετατροπή την έκανε ο ίδιος. 6-0 για τον Πήγασο. 

Η Νεάπολη αντέδρασε και με κλέψιμο του αρχηγού της Κώστα Λαμπράκη έκανε το πρώτο της άγγιγμα. Την μετατροπή ανέλαβε επιτυχημένα ο Δημήτρης Λαμπράκης ισοφαρίζοντας το σκορ σε 6-6. 

Στη συνέχεια ο Πήγασος πίεσε και με μια καλά οργανωμένη επίθεση έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την ζώνη σκοραρίσματος της Νεάπολης και κατόρθωσε με τον Νεόφυτο Χρήστο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Την μετατροπή εκτέλεσε άψογα ο Στυλιανός για το 6-12 των φιλοξενούμενων.

Παρόλα αυτά η Νεάπολη με ένα εκρηκτικό ντεμαράζ κατάφερε να τελειώσει το ημίχρονο προηγούμενη με 18-12, αφού πρώτα με τον Ηλία Βλαχουτσάκο και ύστερα με τον Κυριάκο Τζούλια πραγματοποίησε δύο αλλεπάλληλα αγγίγματα τα οποία μετέτρεψε επιτυχημένα ο Δημήτρης Λαμπράκης.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το μομέντουμ υπέρ τους και 300 άτομα να φωνάζουν ρυθμικά υπέρ της Νεάπολης, οι Βατικιώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραραν με τον Δημήτρη Πολοσιφάκη, μετά από μια καταπληκτική ατομική ενέργεια του τελευταίου. Την μετατροπή του αγγίγματος ανέλαβε ο Δ. Λαμπράκης, αλλά αστόχησε, έτσι το σκορ παρέμεινε στο 22-12. 

Παρότι η διαφορά ήταν στους 10 πόντους και η νίκη έμοιαζε να γέρνει υπέρ της Νεάπολης, μίλησε η εμπειρία του αρχηγού του Πήγασου Στυλιανο Με
ένα δύσκολο άγγιγμα, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος επιτυχημένα έφερε πάλι την διαφορά σε απόσταση αναπνοής, 22-18. 

Η Νέαπολη, όμως ήταν αποφασισμένη να πάρει την νική και με μια όμορφη ομαδική ενέργεια τροφοδότησε τον δυναμικό Τζούλια, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να εξουδετερώσει τους προσωπικούς αντιπάλους και να κάνει με άγγιγμα το 26-18. Την μετατροπή ανέλαβε ο ίδιος ανεβάζοντας το σκορ στο 28-18.

Το μόνο που κατάφερε ο Πήγασος ήταν να μειώσει λίγο πριν το τέλος στο τελικό 28-24 με τον Ασπρογέρακα να κάνει το άγγιγμα και τον Στυλιανό να πετυχαίνει το απόλυτο στις μετατροπές. 
      
Κείμενο: Χάρης Δρακάκης.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Δρίβας- visitvatika.grNeapoli Lakonia, became the first B' Division Champions in Greece.
In their home field in Vatika – Neapoli – Lakonia (near Sparta, southern Greece) they won against the b' team of Pegasus Neos Kosmos in front of 600 spectators.
Rugby League was played for the first time in the region and the people who experienced for the first time the game, were the most valuable “profit” for the sport. After the match, kids were playing League in playgrounds and school yards!
Tha local team supported by the funs, performed better than any other time and they succeded to win.
Although the guests scored first (0-6) the “Wolves” equalised soon. The first half ended 18-12.
The second half was balanced but the home team kept the difference and the final 28-24 was natural.
Konstantinos Lambrakis, captain and founder of Neapoli, said that he is very happy that the sport was welcomed by the locals and everybody enjoyed it. He was also happy that his team won the match against a very strong team.
“Although the players have no experience at all and we only played 5 matches (XIII) this year (and 2 IX matches) we performed in a very good way.
I strongly believe that this will be the start of a better future for our team”.

This year 6 matches were played for the B' division in a voluntary basis.
The Federation, decided that next year, an Official B' Division Championship championship will take place, with home and away matches, involving 4 teams.1) Nov. 24, 2013. Aris Petroupolis B' – Neapoli Lakonia: 18-44
2) Dec. 14, 2013. Promitheas Rendi B' – Pegasus Neos Kosmos B': 4-46
3) Jan. 19. 2014. Prometheus Rendi B' – Neapoli Lakonia: 20-44
4) Jan. 26, 2014. Pegasus Neos Kosmos B' - Neapoli Lakonia: 48-38
5) Apr. 13, 2014. AEK Kokkinias B' – Neapoli Lakonia: 20-38
Final.  Neapoli Lakonia - Pegasus Neos Kosmos B': 28-24Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου