Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΕ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ


Τρεις πρωτιές είχε το Κύπελλο Ράγκμπυ Λιγκ 9 παικτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ.
Πρώτη εμφάνιση σε επίσημους αγώνες, του Αγ.Θωμά Γουδίου.
Πρώτη συμμετοχή σε τελικό του Πυρρίχιου Ασπροπύργου.
Πρώτος τίτλος για την ΑΕΚ Κοκκινιάς.
Οι παίκτες των τριών ομάδων που συμμετείχαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Α’ Αγώνας: Αγ.Θωμάς – Πυρρίχιος: 4-4
Ο Πυρρίχιος είχε τον έλεγχο σε πολύ μεγάλο μέρος του αγώνα. Οι «νέοι» όμως, είχαν πάθος και .... «άγνοια κινδύνου». Πολύ δυνατό παιχνίδι. Προηγήθηκε ο Πυρρίχιος με τον Κ.Αρβανίτη και ισοφάρισε σε 4-4 για τον Αγ.Θωμά, ο Γονιωτάκης.


Β’Αγώνας: Αγ.Θωμάς – ΑΕΚ Κοκκινιάς: 4-12
Η ΑΕΚΚ, ούσα πολύ πιο έμπειρη και με αντίπαλο κουρασμένο από το προηγούμενο παιχνίδι, προηγήθηκε με 12-0 με αγγίγματα των: Κουτσιμπογιώργου, Ψαράκη και Αριμανανα Τούκι. Μείωσε άξια ο Αγ.Θωμάς σε 12-4 με τον Παπαδόπουλο Δρόσο στο τελευταίο λεπτό.

Με το σκορ αυτό, ο Αγ.Θωμάς αποκλείστηκε από τον τελικό στον οποίο προκρίθηκε η ΑΕΚΚ.Γ’Αγώνας: Πυρρίχιος – ΑΕΚΚ: 18-4
Χωρίς κίνητρο για την ΑΕΚΚ που είχε προκριθεί στον τελικό, αλλά με πολύ πάθος, διεξήχθη το τρίτο ματς της ημέρας. Ο Πυρρίχιος ήθελε έστω και την ισοπαλία, αλλά κατέκτησε μια εύκολη και άξια νίκη.
Προηγήθηκε η ΑΕΚΚ με 0-4 από τον Ψαράκη. Η συνέχεια όμως ήταν καταιγιστική: Καρτερόπουλος (δις), Βαγγέλης Ηλίας (μετατροπή), Παγάνογλου και Κωνσταντινίδης έκαναν το 18-4 και ολοκλήρωσαν την κανονική φάση του Κυπέλλου νικηφόρα για την ομάδα του Ασπροπύργου. Αυτός ήταν και ο πιο παραγωγικός αγώνας της ημέρας, χάρη στον Πυρρίχιο.

ΤΕΛΙΚΟΣ : ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ - ΑΕΚΚ: 8-12
Ο τελικός ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι με πολλή ένταση.
Προηγήθηκε η ΑΕΚΚ με τον Τούκι αλλά μετά από λίγο, ο Κωνσταντινίδης του Πυρρίχιου, ισοφάρισε σε 4-4. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Λαμπράκης, έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚΚ με άγγιγμα (4-8).
Το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε με ταυτόχρονη προσπάθεια, σε ένα αργό ρυθμό όμως μιας και η κούραση και η υγρασία, καταπόνησαν όλους τους παίκτες. Παράλληλα οι τραυματισμοί, μείωσαν τις αλλαγές.
Ο Πυρρίχιος όμως, με καλύτερη φυσική κατάσταση, μπόρεσε χάρη στον πολύ καλό Κωνσταντινίδη, να πετύχει άγγιγμα και να κάνει την ισοφάριση.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με ταυτόχρονες προσπάθειες και πολύ καλές άμυνες. Ο δαιμόνιος Ψαράκης της ΑΕΚΚ όμως, τρύπωσε στην κυριολεξία και έδωσε βραχύ προβάδισμα στην ΑΕΚΚ με 8-12.
Αυτό όμως έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Το Κύπελλο 9ς απονεμήθηκε από τον ΓΓ της ΕΟΡΛ κο Αντρέα Κωλέττη, στην ΑΕΚΚ που αναδείχθηκε άξια νικήτρια απέναντι σε μια άξια αντίπαλο, με τον τρίτο Αγ.Θωμά να αφήνει πολύ καλή εικόνα επίσης.
Αξίζουν επιπλέον πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι αγωνίστηκαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου