Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κορυφαία ελληνική ομάδα στο Beach Rugby ο Άγιος Θωμάς Γουδίου


Καταπληκτική εμφάνιση έκανε στην Καβάλα η ομάδα του Αγίου Θωμά Γουδίου.
Στο λιμάνι της Ανατολικής Μακεδονίας, την υπέροχη πόλη της Καβάλας, διεξήχθη από τις 15-17 Ιουλίου 2016 το δεύτερο διεθνές τουρνουά Beach Rugby. Ο αγωνιστικός χώρος στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Η εικόνα ήταν υπέροχη και ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, χάρηκαν πολύ με το θέαμα.
Συμμετείχαν δεκαέξι ομάδες (14 ανδρών, δύο γυναικών) από Ελλάδα και εξωτερικό και το γεγονός αυτό, επέκτεινε τη διοργάνωση από αθλητική σε –επιπλέον- τουριστική.
Σημαντικότατη ήταν η σημασία της στήριξης από τον Δήμο Καβάλας, τα τοπικά ΜΜΕ και χορηγούς.
Άγιος Θωμάς - Άττικα
Το Beach Rugby.
Το άθλημα του Beach Rugby είναι μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης ομάδων ράγκμπυ γιούνιον και ράγκμπυ λιγκ, μιας και οι κανονισμοί έχουν λίγο και από τα δύο. Επιπλέον, δεν έχει «όριο» ηλικίας, μιας και η τεχνική μετρά ίσα με τη φυσική κατάσταση. Απόδειξη γι’αυτό, είναι το ότι για δύο συνεχείς χρονιές, νικητές αναδείχθηκαν οι Dracula Old Boys, μια ρουμάνικη ομάδα που αποτελείται κατά 90% από βετεράνους…
Άγιος Θωμάς - Cretan Gunners Χανιά
Ο Άγιος Θωμάς.
Η ομάδα του Αγίου Θωμά Γουδίου, ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ελληνική ομάδα, μαζί με αυτή των Attica Springbocks. Αν και έχασαν (στις λεπτομέρειες) στο μεταξύ τους παιχνίδι, αναδείχθηκαν τρίτοι έχοντας περισσότερα σκοραρίσματα.
Το παιχνίδι των «Αγίων» ήταν υπέροχο σε όλα τα ματς. Είχαν φοβερή αλληλοκάλυψη, καταπληκτικές επιστροφές και πάντα τρεις παίκτες στα τάκλιν. Ήταν χάρμα οφθαλμών. Εκμεταλλεύτηκαν τις ομοιότητες που έχει το λιγκ με το παραλίας και έτσι ισορρόπησαν την έλλειψη εμπειρίας.
Άξιζαν πραγματικά την τρίτη θέση, πίσω από δύο ρουμάνικες ομάδες και πάνω από όλες τις ελληνικές.
Στην ομάδα των «Αγίων» συμμετείχαν: Νίκος Λειβαθινός, Ηλίας Γάτος, Βασίλης Δοκουσλής, Αρτέμης Πιτταράς, Παναγιώτης Καρεφίλης, Χρήστος Αρκουμάνης, Σπύρος Κακαβούλης.
Διαιτητές
Το ράγκμπυ λιγκ συνέβαλε στη διοργάνωση, όχι μόνο με μια ομάδα, αλλά και με διαιτητές. Ο Μάθιου Άσχιλλ και ο Τάσος Πανταζίδης, μαζί με τον Ρουμάνο Doru, διαιτήτευσαν το απαιτητικό τουρνουά.


Οι διοργανωτές
Ότι και να γράψει κανείς γι'αυτά τα παιδιά, είναι λίγο. Καταπληκτική φιλοξενία, συνεργατικότητα, αγάπη για το άθλημα και την πόλη, με μία λέξη: Φοβεροί. Τόσο ο Βαγγέλης Φουντούκος και ο Αλέξανδρος Κεσίδης, μαζί με τον Γιώργο Ασλάνογλου και όλα τα άλλα παιδιά, δούλεψαν πάρα πολύ για να βγει το τελικό -υπέροχο- αποτέλεσμα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ σε όλους τους.


Συμμετοχές
1οι : Dracula Old Boys (Ρουμανία)
2οι : Farul Constanta (Ρουμανία)
3οι : Άγιος Θωμάς Γουδί (Αθήνα)
Ακολούθησαν:
Attika Springbocks (Αθήνα), Rechini Constanta (Ρουμανία), Murfy’s Misfits (Βουλγαρία), Lions (Θεσσαλονίκη), Spartans (Αθήνα), Attika Barbarians (Αθήνα), Sofia Renegates (Βουλγαρία), The Cretan Gunners (Χανιά), Ι. Παπάφης (Θεσσαλονίκη), Ηρακλής (Θεσσαλονίκη) και φυσικά οι οικοδεσπότες του Α.Ο. Καβάλα.

Συμμετείχαν επίσης οι γυναικείες ομάδες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και των Attika Springbocks.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου